içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP’de Kemaller bitmiyor; “Bay Kemal” gitti, “Bizim Kemal” geldi! BİZİM KEMAL’İN BASIN-YAYIN YÖNETİCİLERİ İLE SİFTAH KAHVALTISI..!

 

 

Aday Adayı varsılığını elinde bulunduran CHP Menemen İlçe Örgütünde “Bizim Kemal” sloganıyla  Menemen Belediye Başkanlığı CHP Aday Adaylığı çalışmalarını yürüten Mustafa Kemal Sönmez, bir yıldan beri parti içerisinde Ankara merkezli çalışmalarını sürdürürken son bir iki aydır Menemen’de de bir seçim ofisi oluşturarak CHP’li gençlerden oluşan bir ekiple Aday Adaylık çalışmalarına ağırlık verdi.

CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde yaptığı kurultay öncesi genel kanı partinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile devam edeceği Parti Meclisi ve MYK’da bir takım değişimler olacağı varsayılıyordu. Fakat Kurultay Delegeleri, Cumhurbaşkanlığı seçim sonrası “Değişim”in önderliğini yapan Ekrem İmamoğlu ve Değişim Hareketi içerisinde Genel Başkan Adayı olarak yola çıkan Özgür Özel’den yana tavır koyunca, sürpriz oldu ve delege oylarıyla yani seçimle CHP’de Genel Başkan değiştirildi.

 

 

Kurultay öncesi de, belediye başkan aday adayı olacaklar genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu ile çekilmiş bir fotoğraf karesinin önemine inanarak yarış içerisindeydiler.

“Bizim Kemal” o konuda da adaşı Genle Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile çekildiği ve yayımladığı fotoğraflarda fark yaratıp samimi sohbet tazındaki fotoğraf kareleri ile öne çıkmıştı.

Kurultayda değişimciler ipi göğüsleyince daha önce Kılıçdaroğlu ile verilen pozlar aday adayı olacaklar için artı değil eksi olarak görülmeye başlandı.

 

 

O konuda da “Bizim Kemal” hazırlıklıydı, bu kez daha kurultayın ikinci günü sabah saatlerinde  sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile bir araç içerisindeki fotoğraf karesini 5 Kasım 2023 Pazar günü saat: 10.01’de paylaşarak başarı dileklerini sundu: “Partimizin 38. Olağan Kurultayında genel başkanlığa seçilen Sn. Özgür ÖZEL başkanımızı tebrik eder, çıktığı yolda başarılar dilerim. Yolumuz açık olsun.” diyerek fotoğraf konusunda diğer aday adayı olacaklar içinde adı geçen arkadaşlarının önüne geçti.

2019 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Serdar Aksoy’a CHP Genel Merkezinde rehberlik eden seçim sonrası da Basın Yayın Danışmanı olarak Menemen Belediyesinde görev alan Gazeteci Haydar Koçak bu kez de “Bizim kemal”in  basın danışmanı…

 

 

Koçak’ın düzenlediği ve organize ettiği İzmir Basın yayın Kuruluşları ile “Bizim Kemal”i bir araya getirecek kahvaltı tanışma, söyleşi programını 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Seyrek’te bir Kafede yaşama geçirdiler.

 

 

Ben de davetliydim İzmir Basınından arkadaşların geleceğini biliyordum fakat biraz yorgunluk ve kırgınlık nedeniyle kalkamamıştım. “Bizim Kemal” telefonla arayıp: “Ulvi ağabey bekliyoruz mutlaka” deyince dedim kırmak olmaz, İzmir Basın Yayıncıları orada Menemenden katılım yok diye kimsenin aklına bir şey gelmesin, ya da ben neden olmayayım öyle bir düşünceye diye apar topar kalkıp yola düştüm. Gelen Gazeteci Arkadaşlarıma tek tek hoşgeldiniz diyerek ellerini sıktım. İzmir’de bu kadar Gazeteci Arkadaşım olduğunu inanın bilmiyordum. Bir hayli kalabalıkmışız!

 

 

Tanıdığım gelmeyenleri de katarsak tam kadro hazır olsaydılar o kafede almayacakmış..!

Sağ olsun “Bizim Kemal” : “Ulvi Ağabey gelecek, babamın arkadaşıdır, aman ona yer ayrılım" diye tembih etti mi etmedi mi?(!) bilemiyorum ama sağ olsunlar bana da yer ayırmışlar.

Masada bir kuş sütü eksik desem abartı olmaz.

Dişlerim olasydı bir daha böyle bir kahvaltı fırsatı ele geçmez diye tıka basa karnımı duyurur muydum?(!) Yaşamadan bir şey söyleyemeyeceğim.

Hatta bir ara: "Acaba yemesem mi ?"diye düşünmedim dersem yalan da olmaz.

Çünkü sonuçta adaylar açıklanıncaya değin ara sıra olsa da bir şeyler yazacağımız olacak. Aday olursa seçim sonuçları açıklanıncaya değin yazacaklarımız olacak.

Ya bir de seçilirse beş yıl yaz çiz işin yoksa; bir de eleştirdin mi?

İşte o zmaan işe bak; "yediğin içtiğin zhir zıkkım olusun!" derler mi? Acaba diye sabahlara kadar uyuma yazdıklarından sonra!..

Şaka bir yana, 1989 Yılında Ordudan emekli olup Menemen’e geldiğimden beri hiç ilçe başkanı, belediye başkanı olmayı aklımdan geçirmedim.

Hep Gazetecilik yapmaya çalıştım ama onu da kimseye beğendiremedim…

Şimdi adına Kütüphane yapılan Rahmetli İlhami Gürsoy’un yolsuzluk haberlerini yaptığımda beni “Deli”likle suçlamış, yaptığım haberleri Deli Saçması olarak ilan etmişti Menemen Halkına. Fakat yaptığım haberler ve suç duyurularım sonrası tutuklanıp Buca Cezaevine gidip yatıp çıktıktan sonraki ilk karşılaşmamızda: “Kardeşim sen görevini yaptın, ben çevremdeki açları duyuramadım..!” demişti rahmetli…

Serdar Aksoy da  hakında yaptığım yolsuzluk, usulsüzlük, zimmet haberleri sonrasında Gürsoy’un bana verdiği sıfatı değiştirerek “Çakma Gazeteci!” olarak ilan etmişti beni Menemen Halkına…

Dilerim ki bu dönem seçilecek belediye başkan aday adayları partilerce titizlikle ya da ön seçimlerle yöre halkının yakından bildiği insanlar seçilir de verdiğim örneklerdeki anlamsızlıklar yaşanmaz. Biz de katıldığımız bu toplantılarda ki ikram edilen kahvaltıları ağız tadıyla yeriz, kursağımıza takılmaz sonra olacakları düşündükçe!..

 

 

Gelelim şimdi “Bizim Kemal”e…

Bizim diyorum, Menemende yaşayan bir çok insan bizim insanımız, kimi yoldaşımız, kimi arkadaşımız, kimi dostumuz, kimi yeğenimiz, kimi kan ve evlilik yoluyla akrabamız.

“Bizim Kemal” de arkadaşımın oğlu ama kendisi siyaseten kendine “Bizim Kemal” sloganını uygun bulmuş diye sürekli o sloganla kendini anıyorum. Yoksa Arkadaşımın oğlu olur benim de yeğenim diyerek “Biz”leştirmiyorum.

Burada tekrar ama Deli ama Çakma Gazeteci, nasıl kabul ederseniz edin Gazeteci Ulvi olarak hem CHP Aday Adayları hem de diğer partilerin Adaylarına aynı uzaklıktayım.

Bunun altını çizerek belirtiyorum, beni tanıyanlar tanır, tanımayanlara da buradan belirterek beni bu anlamda tanımalarını diliyorum.

Radyoyu ve Televizyonu kurduğum 1992 yılından beri Gazeteleri yayımlamaya başladığım 1993 tarihinden beri de  Menemende Seçim Dönemlerinde parayla anket yapmadık, kimsenin aleyhine ya da lehine algı yaratmadık, radyo tv programlarından, gazete röportajlarından kimseden para talep etmedik. Şimdi de etmeyeceğiz.

Herkese de yer vereceğiz.

“Bizim Kemal”e de bu anlamda yayın kuruluşumuzda ve gazetemizde aday adaylık başvurularını yaptıktan sonra yer vereceğiz…

Bugünkü kahvaltı söyleşisinde CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kemal Sönmez çok kısa ve öz konuştu daha çok soru yanıt şeklinde iletişim kurmayı yeğledi.

Sönmez kendi ile ilgili anlatıkları şunlardı:

  • Ben (1980), babam, dedem Menemen’de doğduk Menemen’de büyüdük Menemen’de çalışıyoruz.
  • İlk, Orta, lise eğitimimi Menemen’de aldım. Üniversite Eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladıktan sonra, aynı üniversitede “Tarım Teknolojileri” bölümünde sürdürüyorum.
  • Aile olarak Tarım ve Hayvancılık alanında çalışıyoruz. Kendi ürünlerimizi son tüketicilere uluştırdığımız restaurantımız var.
  • Belediye iki dönem görev yaptım, belediyeciğili bu anlamda iyi bilirim. Menemen ve bağlı eski belde ve köylerini şimdiki semtlerini rögar rögar bilirim.
  • Belediyenin kurumsal olarak yapması gereken işler için projelere gerek olmadığını düşünüyorum, onlar zaten görevliler aracılığı ile yapılması gereken görevler. (Su, imar, ulaşım, kanalizasyon,çevre, kentsel alt yapı, temizlik katı atık, itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma ve ambulans, defin ve mezarlık işleri)
  • Ben insanların huzur içerisinde yaşayacağı, yüzlerinin güleceği bir belediyecilik için çalışmalarımı sürdürüyorum projelerimi de ona göre gerçekleştireceğim.  Şu anda bu bağlamda projelerimiz hazır ama şu an aday olma yolundayım aday olduğumda projelerle ilgili detaylı bilgilendirme yapacağım.
  • Belediye olarak kötü bir dönem geçirdik, kötü derken sadce bizim 2019 da kazandığımız seçim sonrası olan dönemi kastetmiyorum, ondan sonraki yani bugünkü yönetim de dahil kötü bir dönem geçiriyoruz.
  • Menemen Belediyesinin gelirleri çok fazla değil Bir Milyarı bütçe geçmemeli, personel sayısını da bilmiyoruz ama bugün için Seyrek Villakente bulunan arsalar satıldı onların paraları ile belediye işleri yapılıyor, bazı projelerde yaşama geçiyor, Menemen’e yapılan hizmetlerin karşısında değiliz. Battı çıktı yapıyorlar keşke kara yollarına yaptırılabilseydi şimdi arsaların parasından yaptırıyorlar.
  • Vekil Başkan Aydın Bey benim Ağabeyi dediğim bir insandır. Ancak yanlış yapıyorlar. Amaç şu olmalı; biz neleri eksik yapmışız? Menemen’e hizmeti nasıl getiririz olmalı.
  • Menemen’de yaşayan insanların başka sıkıntıları da var. Kafasını bir çatı altına sokamayan insanlar da var. Satılan arsaların paralarıyla Bin beş yüz konutta yapılabilirdi. Sosyal proje alanları da yaratılabilinirdi.
  • Ben belediyede çalıştığımdan biliyorum hakkıyla çalışan insanlara bir şey yapmayacağız, onlar çalışarak benim dönemimde emekli olabilecekler. Ama bir masada yapılacak bir kişilik iş varsa o masada beş altı kişi varsa orada da gereğini yapacağız.
  • İnsanları işlerinden etmeyeceğiz farklı alanlarda istihdam yolları buklacağız. Menemende Organize sanayi bölgelerimiz var, oralara gidip ihtiyaçları olduğunda bizden istedikleri özellikte personel istemelerini sağlıyacağım ve böylece belediye dışında istihdam alanları yaratacağım.
  • Ben çiftçilik ve hayvancılık işiyle uğraştığımı söyledim. Bu konuda da Menemen’e katma değer sağlayan çalışmalarımız olacak.

 

 

 “Bizim Kemal” kahvaltı sonrası İzmir Can Radyo’da geçtiğimiz dönem Menemen Belediyesinde “Basın Danışmanı” olarak çalışan Doğan Beyzagül’ün programına konuk olarak katıldı.

 

 

Programda Beyazgül: “Bizim Kemal”in “Aday Adayı” değil, “Aday” gibi çalıştığını ve Menemen’de yaptığı görüşmeler sonunda halk nezdinde bir hayli karşılığı olduna dair sözler etti.

Program link:

https://www.facebook.com/canradyo/videos/1257449211758166

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum