içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

PEHLİVAN: KOCAMAN BİR AİLE OLDUK

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Menemen Belediye İŞKUR Hizmet Noktamızın titiz ve samimi çalışmalarıyla 10 bin 200 vatandaşımızı işe yerleştirdik. İstihdama katkı sunan firmalarımızla vatandaşımız arasında köprü olduk. Menemen'de belediyesiyle, kamu ve özel sektörüyle büyük bir aileyiz” dedi.

PEHLİVAN: KOCAMAN BİR AİLE OLDUK

 

MENEMEN’DE İŞ DÜNYASIYLA BÜYÜK BULUŞMA

Menemen'de "Mesleksiz işsiz kalmayacak" sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği, üç yıl gibi kısa bir sürede rekor düzeyde vatandaşın işe yerleşmesini sağladı. 10 bin 200 vatandaşın Menemen İŞKUR Hizmet Noktası üstünden firmalarda işbaşı yapmasının ardından Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, iş dünyasıyla bir araya geldi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

 

 

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak'ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Göreve geldiğimiz andan itibaren ilçemizde işsizliği en aza indirmek için söz vermiştik. Menemen Belediyemiz bünyesindeki İŞKUR Hizmet Noktamız ve değerli firmalarımızın iş birliğinde büyük bir istihdam seferberliği başlattık. 3 yılda 10 bin 200 hemşehrimizin firmalara yerleşmesi, bu çalışmanın ne kadar verimli geçtiğinin bir göstergesi. Bununla birlikte kadınlarımız, engelli hemşehrilerimiz ve ilçemize yerleşen depremzede vatandaşlarımızın da istihdamın içinde yer alıp, kendi ayakları üstünde durabilmeleri için özel önem gösterdik" dedi.

“MENEMEN’DE YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK”

 

 

Konuşmasında Menemen Serbest Bölgesi'ne de değinen Başkan Pehlivan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Maltepe Mahallemiz ile İzmir Serbest Bölgesi arasında kalan 1 milyon 501 bin metrekare büyüklüğündeki parsel Menemen Serbest Bölgesi olarak ilan edildi. Hayata geçirilmesi için çalışmaları sürdürülen ve projeleri çizilen serbest bölgemiz faaliyetine başladığında ilk etapta 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu istihdam sadece Menemen için değil Ege için çok önemli bir ekonomik refah sağlayacak. Bizler de bu noktada üreten Menemen'i aynı zamanda yaşam standartlarıyla da yükseltebilmek için çok sayıda projemizi hayata geçirdik. Çanakkale Asfaltı üstündeki battı çıktımız, Ege'nin en büyük kütüphaneleri, Türkiye'nin en büyük tematik çocuk köyü, 1 milyon metrekare alanda gerçekleştirdiğimiz yol çalışmalarımız ve daha nicesiyle Menemen'i bambaşka bir kimlikle ve Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde geleceğe hazırlamak için canla başla mücadele ediyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürürken ilçemize istihdam sağlayıp, aynı zamanda ülkemiz için katma değer oluşturan siz değerli firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

 

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak da hizmet noktaları içerisinde Menemen’in şampiyonlar şampiyonu olduğunu belirterek, “Çok başarılı çalışmaların altına imza atıyor. Ben kendilerine hem şahsım hem de kurumum adına hem de işe yerleşen herkes adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Pehlivan, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak'a plaket sunarken, istihdamda başarılı olan firmalara da plaket takdim edildi.

Tarih: 14-11-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum