içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Frankfurt Kitap Fuarı Sona Erdi

Dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi. Yayıncılık sektörünü ve kitapseverleri bir araya getiren kitap fuarını 5 günde yaklaşık 300 bin kişi ziyaret etti. 7 bin katılımcının bulunduğu fuarda ülkemizi temsil eden Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’na Türk ve yabancı ziyaretçilerin ilgisi yoğundu.

Frankfurt Kitap Fuarı Sona Erdi

Bu yıl 69’uncusu düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’na, Türkiye’den katılan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları damgasını vurdu. 2003 yılından bu yana kütüphaneler için “Kaynak” sayılacak nitelikte 65 eser ortaya koyan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, aynı zamanda dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı’nda ülkemizi temsil eden tek belediye oldu.

 

“İNGİLTERE VE ABU DABİ KİTAP FUARI’NDAN CİDDİ TEKLİFLER ALDIK”

Türk ve yabancı ziyaretçilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, “5 gün süren Frankfurt Kitap Fuarı’nda görmüş olduğumuz ilgi ve alakadan dolayı çok memnun kaldık. Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’na ait eserler, gerek Türk gerekse yabancı ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi ve alaka gördü. En çok ilgi gören eserlerimizi sayacak olursak, ‘Eskiz Defterlerimden Osmanlı Mimarisi’, ‘Z Dergisi’ ve ‘Türkiye’de 15 Temmuz’ adlı kitaplarımız ziyaretçilerimizin en fazla dikkatini çeken eserlerdi.” diye konuştu.

 

“ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI DÜNYAYA AÇILACAK”

Gurbetçilerin ve yabancı misafirlerin ilgi odağı olduklarını belirten İskenderoğlu, “Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları dünyaya açılmaya hızla devam edecek. Burada bulunduğumuz süre içerisinde hem İngiltere Kitap Fuarı hem de Abu Dabi Kitap Fuarı’ndan ciddi teklifler aldık. Dünyada önemli kitap fuarlarına katılma hususunda gelen birçok teklif var hepsini değerlendiriyoruz. Zeytinburnu Belediyesi olarak burada bulunmaktan çok memnunuz. Kültür yayınlarımızı dünya literatürüne, dünya yayıncılığına sunmaktan oldukça mutluyuz. Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları dünyaya açılacak.” şeklinde konuştu.

Türk ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Kültür Yayınları'nın fuarda önemli bir konuğu daha vardı. 100’ü aşkın ülkenin yer aldığı Frankfurt Kitap Fuarı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’nın standını ziyaret ederek dünyanın en büyük kitap fuarında ülkemizi temsil etme başarısını gösteren Zeytinburnu Belediyesi'ni tebrik etti.

Tarih: 17-10-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum